Logopediepraktijk Cornelussen

Telefoon 043 3470076

Logopedie na Corona-infectie

Logopedie na een Corona-infectie (COVID-19)

Als u een Corona infectie heeft doorgemaakt kan het zijn dat u moeite heeft met spreken, ademhaling, slikken en/of communicatie. Wij kunnen u als logopedist hiermee helpen

Waar kan een logopedist mee helpen?

Ademhaling: Een logopedist kan helpen de ademhaling te verbeteren. Doormiddel van oefeningen kan de ademhaling in zowel rust als bij het spreken verbeterd worden.


Krachtig spreken: Wanneer u op de IC heeft gelegen bent u waarschijnlijk beademd met een buis, deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor de stem minder krachtig is. De stem kan ook minder krachtig zijn door verminderde algemene conditie. Doormiddel van oefeningen kan de stem verbeterd worden.


Slikken: Het kan zijn dat u problemen met slikken ervaart zoals hoesten tijdens of na het slikken of eten dat blijft hangen in de keel. De logopedist kan u helpen met slikadviezen zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten/drinken of het aanpassen van voeding waardoor het eten en drinken makkelijker wordt.


Communicatie: Wanneer u zich tijdens de communicatie vermoeid voelt, of als u woordvindingsproblemen ervaart kunnen wij dit met u trainen. Zo kunnen wij de communicatie zo optimaal mogelijk laten verlopen voor u en uw omgeving.


Heeft u vragen over onze begeleiding, neem dan gerust contact met ons op.