Logopediepraktijk Cornelussen

Telefoon 043 3470076

Dyslexie en dyscalculie

Kinderen met dyslexie hebben hardnekkige problemen met aanleren en vlot toepassen van lezen en spellen. Een vroege herkenning en gerichte aanpak zijn belangrijk.

Kijk voor meer informatie op https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/dyslexie

In elke klas zitten gemiddeld twee kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Dit onzichtbare probleem moet en kan veel sneller worden gesignaleerd.

De 1-jarige Mathis Rijk uit Geertruidenberg is doof geboren, maar kan sinds kort door een speciaal apparaatje weer geluiden horen. Dat ging overigens niet zomaar; er waren het afgelopen anderhalf jaar 120 doktersafspraken voor nodig.

In het filmpje is te zien dat de kleine Mathis eindelijk zijn eerste geluiden opvangt. Ook dat ging niet zomaar, want het jochie speelde liever met blokken dan dat er een apparaatje op zijn hoofd werd geplaatst door een dokter. Hij stribbelde op alle manieren tegen en dat lukte hem aardig.

Maar de blik die op het hoofd van Mathis verscheen toen het apparaatje toch goed geplaatst werd waardoor hij geluiden kon horen, is goud waard. De video is geplaatst op Youtube door vader Joep.