Logopediepraktijk Cornelussen

Telefoon 043 3470076

Even voorstellen

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij zijn een team van acht enthousiaste logopedisten.


Suzanne CornelussenMijn naam is Suzanne Cornelussen en ben in 1985 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Ben toen meteen gestart met de praktijk aan de Ooftmengersdreef in nauwe samenwerking met de daar gevestigde fysiotherapeuten. Toen vonden wij de multidisciplinaire aanpak al erg belangrijk. Dat heeft onder andere geresulteerd in een tweede vestiging in gezondheidscentrum de Hofhoek in 1992 waar nog meer disciplines werkzaam zijn. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. Ook de logopedie is een wetenschap die niet stil staat en ik ben me dan ook steeds blijven verdiepen in diverse stoornisgebieden middels uitgebreide nascholing. Mijn speciale interesse en kennis gaan uit naar het begeleiden van cliënten met dyslexie, spraak en taalproblemen, hyperventilatie en neurologische problematieken.
Daar de praktijk groeide ben ik dan ook heel blij met de komst van mijn collega's als eerste Mariëlle Heijnen, die sinds 2007 met mij een team vormt. Vanaf 2012 versterkt Inge Janssen ons team en vanaf oktober 2014 Manon Graus. Medio 2017 sloten Chayenne Snackers, Janine Scheepers en Dominique Heijthuijzen zich bij ons aan. Vanaf maart 2020 behoort ook Chantal Smeets tot ons team Dit geeft ons de mogelijkheid nog specifieker bij te scholen en zo op maat gerichte zorg te kunnen geven. De praktijk heeft inmiddels 5 locaties in verschillende gezondheidscentra in Maastricht West.


Mariëlle HeijnenMijn naam is Mariëlle Heijnen en ben in 2003 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Hierna heb ik mijn master opleiding spraak-en taalpathologie afgerond in 2006. Gedurende deze studie heb ik met veel enthousiasme als logopediste gewerkt in diverse verpleeghuizen. Na mijn afstuderen heb ik twee jaar meegewerkt aan een promotie onderzoek naar slikproblemen. In 2007 heeft Suzanne mij de kans geboden om bij haar in de praktijk te komen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Ik deel mijn enthousiasme met mijn collega Suzanne binnen een goede samenwerking in de praktijk en de verdieping binnen ons vakgebied. Mijn speciale interesse en kennis gaan uit naar het begeleiden van cliënten met spraak-taalproblemen, neurologische problemen, begeleiden van kinderen met het syndroom van down en eet-en drinkproblematiek van zeer jonge kinderen tot volwassenen.   

Mijn naam is Inge Janssen en ik ben in 2012 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Ik kreeg direct de mogelijkheid om te gaan werken in het team van Suzanne. Ik heb in 2007 de MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) afgerond en daar de nodige werk- en stage-ervaring opgedaan in het werken met kinderen en volwassenen.
Sinds 2017 ben ik gespecialiseerd in eet- en drinkproblemen bij (zeer) jonge kinderen. Samen met onze collega Mariëlle Heijnen verzorg ik de preverbale logopedie binnen onze praktijk.
Daarnaast behandel ik vooral meertalige kinderen en kinderen met een (vermoedelijke) taalontwikkelingsstoornis. De afwisseling praktijk-/aan huis behandelingen werkt voor mij erg prettig en uitdagend.

Mijn naam is Manon Graus en ik ben in 2013 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Door mijn stages gedurende de opleiding en de vervangingen die ik heb gedaan na mijn afstuderen, heb ik in verschillende vrijgevestigde praktijken ervaring mogen opdoen in het werken met kinderen en volwassenen.
In oktober 2014 kreeg ik de kans om te gaan werken in de praktijk van Suzanne. Het werken in de praktijk vind ik erg leuk en interessant door de verscheidenheid aan cliënten en problematieken. Mijn speciale interesse gaat uit naar het begeleiden van kinderen met spraak-en/of taalproblemen en lees- en schrijfproblemen en dyslexie. Daarnaast gaat mijn interesse uit naar het begeleiden van volwassenen met neurologische problematiek. Als uitgangspunt wil ik goede zorg bieden waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat. Een goede samenwerking binnen een prettige sfeer vind ik erg belangrijk. Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen om het optimale uit de cliënt te halen, maar ook uit mezelf als logopedist. In de toekomst hoop ik dan ook, door bij- en nascholing, mijn kennis verder te verbreden.

 

Mijn naam is Janine Scheepers en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Hierna ben ik direct gestart bij Suzanne. In de praktijk zie ik kinderen met spraak-taalproblematiek, volwassenen met stemproblematiek en volwassenen met neurologische problematiek. Doormiddel van bij- en nascholingen heb ik mij op deze gebieden gespecialiseerd.

 

Mijn naam is Chayenne Snackers. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de opleiding logopedie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na het afronden van mijn studie ben ik meteen gaan werken in een logopedische praktijk. Sinds juni 2017 werk ik met heel veel plezier bij Suzanne. Het werken in een praktijk vind ik ontzettend leuk en divers en dit doe ik dan ook met veel enthousiasme. In de praktijk zie ik voornamelijk kinderen met spraak-taalproblemen. Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van lees- en spellingsproblemen, fonologische stoornissen, afwijkende mondgewoonten (OMFT) en pragmatische stoornissen. Ik blijf mijzelf ontwikkelen om zo het optimale uit mijzelf én mijn cliënt te halen.

 

Mijn naam is Dominique Heijthuijsen en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Hierna ben ik meteen gestart in de praktijk van Suzanne. Het werken in een praktijk vind ik erg leuk door de afwisseling in cliënten. Ik vind het belangrijk dat er een goede werksfeer is, zodat de beste zorg geboden kan worden en er een fijne samenwerking ontstaat.
Binnen de praktijk richt ik mij voornamelijk op kinderen met spraak-taalproblemen. Door middel van bij- en nascholingen heb ik me hierin verder gespecialiseerd. In de toekomst wil ik graag nog mijn logopedische kennis verder uitbreiden.

 

 

 

Mijn naam is Chantal Smeets en ben in mei 1995 afgestudeerd als logopedist. Ik heb ervaring opgedaan binnen diverse praktijken, speciaal- en basisonderwijs en verpleeghuizen. In 2000 ben ik een eigen praktijk gestart.
Logopedie is zeer divers en blijft constant in beweging, zo ben ik mij ook steeds blijven verdiepen in diverse stoornisgebieden middels na- en bijscholing.
Mijn interesse en specialisaties liggen op het gebied van de spraak- en taalproblemen, afwijkend mondgedrag en executieve functies.
Samen met de cliënt, ouders en collega’s ervoor zorgen dat er een optimale communicatie ontstaat is mijn doel.
Onlangs ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en ben bij Suzanne gaan werken!
Ik hoop dat ik met mijn kennis en ervaring de juiste zorg kan bieden samen met mijn collega’s.