Logopediepraktijk Cornelussen

Telefoon 043 3470076

Even voorstellen

Graag willen wij ons even voorstellen. Wij zijn een team van zes enthousiaste logopedisten.


Suzanne CornelussenMijn naam is Suzanne Cornelussen en ben in 1985 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Ben toen meteen gestart met de praktijk aan de Ooftmengersdreef in nauwe samenwerking met de daar gevestigde fysiotherapeuten. Toen vonden wij de multidisciplinaire aanpak al erg belangrijk. Dat heeft onder andere geresulteerd in een tweede vestiging in gezondheidscentrum de hofhoek in 1992 waar nog meer disciplines werkzaam zijn. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. Ook de logopedie is een wetenschap die niet stil staat en ik ben me dan ook steeds blijven verdiepen in diverse stoornisgebieden middels uitgebreide nascholing. Mijn speciale interesse en kennis gaan uit naar het begeleiden van cliënten met dyslexie, spraak en taalproblemen, hyperventilatie en neurologische problematieken.
Daar de praktijk groeide ben ik dan ook heel blij met de komst van mijn collega's als eerste Mariëlle Heijnen, die sinds 2007 met mij een team vormt. Vanaf 2012 versterkt Inge Janssen ons team en vanaf oktober 2014 Manon Graus. Medio 2017 sloten Chayenne Snackers, Janine Scheepers en Dominique Heijthuijzen zich bij ons aan. Dit geeft ons de mogelijkheid nog specifieker bij te scholen en zo op maat gerichte zorg te kunnen geven. De praktijk heeft inmiddels 5 locaties in verschillende gezondheidscentra in Maastricht West.


Mariëlle HeijnenMijn naam is Mariëlle Heijnen en ben in 2003 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Hierna heb ik mijn master opleiding spraak-en taalpathologie afgerond in 2006. Gedurende deze studie heb ik met veel enthousiasme als logopediste gewerkt in diverse verpleeghuizen. Na mijn afstuderen heb ik twee jaar meegewerkt aan een promotie onderzoek naar slikproblemen. In 2007 heeft Suzanne mij de kans geboden om bij haar in de praktijk te komen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Ik deel mijn enthousiasme met mijn collega Suzanne binnen een goede samenwerking in de praktijk en de verdieping binnen ons vakgebied. Mijn speciale interesse en kennis gaan uit naar het begeleiden van cliënten met spraak-taalproblemen, neurologische problemen, begeleiden van kinderen met het syndroom van down en eet-en drinkproblematiek van zeer jonge kinderen tot volwassenen.   

Inge JanssenMijn naam is Inge Janssen en ik ben in 2012 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Ik kreeg direct de mogelijkheid om te gaan werken in het team van Suzanne. Deze kans liet ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan! Mede door mijn vooropleiding (Sociaal Pedagogisch Werk), stages en mijn bijbaantjes gedurende de opleiding logopedie, heb ik veel ervaring en plezier opgedaan in het werken met kinderen. Ieder kind is uniek en ik vind het daarom erg belangrijk om een kind in zijn/haar waarde te laten. Daarnaast vind ik het bijzonder om een kind te mogen helpen in een logopedische setting. Samen zoeken en werken aan een passende oplossing en dit alles op het niveau en aansluitend bij de belevingswereld van het kind.
Mijn interesse gaat dan ook voornamelijk uit naar kinderen, maar ook naar volwassenen met neurologische problematiek.
In de toekomst hoop ik door bij- en nascholing mijn logopedische kennis specialistisch in te kunnen zetten, zodat ook ik specialismen ontwikkel ter verbreding van mijn logopedische loopbaan. Mijn speciale interesse gaat uit naar tweetaligheid.

ManonMijn naam is Manon Graus en ik ben in 2013 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Door mijn stages gedurende de opleiding en de vervangingen die ik heb gedaan na mijn afstuderen, heb ik in verschillende vrijgevestigde praktijken ervaring mogen opdoen in het werken met kinderen en volwassenen.
In oktober 2014 kreeg ik de kans om te gaan werken in de praktijk van Suzanne. Het werken in de praktijk vind ik erg leuk en interessant door de verscheidenheid aan cliënten en problematieken. Mijn speciale interesse gaat uit naar het begeleiden van kinderen met spraak-en/of taalproblemen en lees- en schrijfproblemen. Als uitgangspunt wil ik goede zorg bieden waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat. Een goede samenwerking binnen een prettige sfeer vind ik erg belangrijk. Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen om het optimale uit de cliënt te halen, maar ook uit mezelf als logopedist. In de toekomst hoop ik dan ook, door bij- en nascholing, mijn kennis verder te verbreden.

 

Mijn naam is Janine Scheepers en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie. Ik ben na mijn afstuderen direct aan de slag gegaan bij Suzanne. Tijdens mijn stages heb ik gemerkt dat ik zowel het werken met kinderen als het werken met cliënten met neurologische problemen heel interessant en leuk vind. Bij Suzanne heb ik de kans gekregen om deze werkgebieden te combineren. Door goede samenwerking met verschillende andere vakgebieden hoop ik goede zorg te kunnen leveren waarbij de hulpvraag en de wens van de patiënt centraal staat.
Ik wil mij zelf graag blijven ontwikkelen en hoop dan ook mijn kennis te verbreden door het volgen van bij- en nascholingen in de toekomst.

 

Mijn naam is Chayenne Snackers. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de opleiding logopedie aan de Zuyd hogeschool in Heerlen. Tijdens mijn stages gedurende de opleiding heb ervaring opgedaan met kinderen met een verstandelijke beperking en volwassenen met neurologische problematieken. Na mijn studie ben ik meteen gaan werken in een logopedische praktijk. Sinds juni 2017 werk ik met heel veel plezier bij Suzanne. In de praktijk zie ik voornamelijk kinderen met spraak-taalproblemen. Daarnaast behandel ik sinds kort ook kinderen met lees en -spellingsproblemen, hier heb ik het afgelopen jaar twee cursussen voor gevolgd. Door goede samenwerking met verschillende andere vakgebieden hoop ik goede zorg te kunnen leveren waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat. In de toekomst hoop ik mijn kennis verder uit te breiden door middel van bij- en nascholingen en zo nog betere zorg te kunnen bieden.

 

Mijn naam is Dominique Heijthuijsen en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de opleiding voor logopedie aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Tijdens mijn stages heb ik voornamelijk gewerkt met kinderen, zowel in een vrijgevestigde praktijk als op het speciaal onderwijs. Mijn enthousiasme voor kinderen is ontstaan bij mijn vrijwilligerswerk bij kindervakantiewerk in Echt.
Direct na mijn afstuderen kreeg ik de kans om in de praktijk van Suzanne aan de slag te gaan. Het werken in een praktijk vind ik erg leuk door de afwisseling in cliënten. Ik vind het belangrijk dat er een goede werksfeer is, zodat de beste zorg geboden kan worden en er een fijne samenwerking ontstaat.
Mijn interesse gaan voornamelijk uit naar kinderen met spraak- en/of taalproblemen.
In de toekomst hoop ik mijn kennis uit te breiden door middel van bij- en nascholingen en zo nog betere zorg te kunnen bieden.